Παραλίες στα Κουφονήσια

Οι παραλίες του νησιού είναι εξωτικές με μαγευτική ομορφιά. Οι θαλάσσιες σπηλιές πίσω από το Πορί βρίσκονται ανατολικά του νησιού, ενώ στα δυτικά βρίσκεται ο Παριανός με όρμους με χρυσές αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά.
Προχωρώντας ανατολικά κατά μήκος του νησιού, οι παραλίες είναι πιο όμορφες και η βλάστηση γίνεται σχετικά πυκνότερη. Μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που βρίσκεται στη νότια ακτή, για να επιλέξετε ποια παραλία θέλετε να επισκεφθείτε. Η Χαροκόπου και η Πλατιά Πούντα και είναι οι πιο δημοφιλείς παραλίες, ενώ ο Φανός είναι πιο ήσυχη παραλία και το Πορί η πιο απομακρυσμένη και για κάποιους η καλύτερη παραλία του νησιού.
Οι Πόροι βρίσκονται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την Χώρα, αλλά αξίζει να την επισκεφθείτε. Ο παραλιακός δρόμος είναι μεγαλύτερος από ό, τι φαίνεται στο χάρτη, και η διαδρομή μέσα από το εσωτερικό του νησιού είναι πιο όμορφη. Μπορείτε επίσης να επιβιβαστείτε στα αλιευτικά σκάφη για ταξίδια στο Κάτω Κουφονήσι, όπου υπάρχουν παραλίες με χοντρή άμμο που είναι ιδανικές και για γυμνισμό.

  Παραλία Χαροκόπου ή Φοίνικα

  Μεγάλη σε έκταση ακτή με πράσινα νερά, που είναι συνήθως γεμάτη κόσμο μιας και είναι κοντά στο χωριό. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ μικρή ήρεμη παραλία δίπλα της. Μπορείτε να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατασκήνωση και ένα εστιατόριο σε κοντινή απόσταση.

  Παραλία Γάλα

  Ένας μικρός βράχος που αγκαλιάζει μια μικρή αμμώδη παραλία και τη θάλασσα, δημιουργώντας μια μικρή φυσική «πισίνα».

  Παραλία Πλατιά Πούντα

  Γνωστή ως "Ιταλίδα" εξαιτίας μιας Ιταλίδας την οποία ένας από τους κατοίκους του νησιού είχε ερωτευτεί. Συνήθως, αυτή την παραλία προτιμούν οι γυμνιστές. Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την παραλία Πόροι και να πάτε στην παραλία Πισίνα, πριν καταλήξετε στους Πόρους. Η παραλία Πισίνα μοιάζει με φυσική «πισίνα» που περιβάλλεται από βράχους, ενώ άλλη μια μικρή παραλία με άσπρα βότσαλα υπάρχει πολύ κοντά.

  Παραλία Πόροι

  Μια παραλία με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Είναι η πιο μακρινή παραλία από το λιμάνι και κάποτε ήταν έρημη. Σήμερα υπάρχει ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος που θα σας οδηγήσει εκεί, καθώς και δύο εστιατόρια.

  Παραλία Φανός

  Μεγάλη παραλία με κρυστάλλινα νερά και ένα σνακ μπαρ. Άλλη μια μικρή αμμουδιά βρίσκεται εκεί κοντά «κρυμμένη» στα βράχια.

  Sea Caves

  Ακτές με χρυσές παραλίες και γαλάζια νερά.