Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που περιλαμβάνει το Άνω και Κάτω Κουφονήσι, το νησάκι Κέρος και μια σειρά από μικρότερα νησάκια. Βρίσκονται ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό και είναι διάσημα για τις υπέροχες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά, τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τις πεντανόστιμες γεύσεις τους.

Τα Κουφονήσια έχουν χαρακτηριστεί η «Τζαμάικα της Ευρώπης» και εδώ θα απολαύσετε μια εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών που δε θα ζήσετε πουθενά αλλού. Οι μέρες και οι νύχτες στα Κουφονήσια περνούν με χαλαρή διάθεση, βουτιές στις παραλίες με τα τιρκουάζ χρώματα και ξεκούραση. Ο βυθός των θαλασσών στα Κουφονήσια είναι γεμάτος ψάρια και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δύτες και αλιείς.

Πως να έρθετε

Το Κουφονήσι συνδέεται με το νησί της Νάξου με καθημερινά δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στη Νάξο μπορείτε να φτάσετε με αεροπλάνο (καθημερινές πτήσεις διάρκειας 25 λεπτών) ή με πλοίο από τον Πειραιά (καθημερινά και όλο τον χρόνο) με διάρκεια ταξιδιού από 3,5 έως 4,5 ώρες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα Κουφονήσια συνδέονται απευθείας με το λιμάνι του Πειραιά.

Δρομολόγια Blue Star Ferries 2014

Αποστάσεις

Το ξενοδοχείο Koufonisia βρίσκεται μόλις 150 μέτρα από το λιμάνι, στη Χώρα του νησιού. Η κοντινότερη παραλία απέχει από το ξενοδοχείο μόλις 50 μέτρα, ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρείτε super market, ταβέρνες και εστιατόρια.